Kära föräldrar,

Ni har fantastiska barn som utvecklar sitt språk hela tiden. Vi börjar varje lektion med en 5-10 min. diskussion om vad som är på agendan just då. Det kan vara sport, Mount Everest eller som i onsdags pratade vi om när vi fyller år och hur vi firar våra födelsedagar. Vi hade en stolt tjej som fyllde 9 i onsdags. Nästa vecka kommer vi troligtvis diskutera EM i handboll då Sverige är i final! Vi har härliga diskussioner och de kan prata om sina intressen och uttrycka sina åsikter inför sina klasskamrater. Diktamen som vi gör varje vecka förbättras hela tiden.

Denna vecka började vi med ett nytt tema, de fyra årstiderna. Vi kommer att arbeta med detta fram till den 7 februari. Eleverna blev uppdelade i grupper och arbetade tillsammmans i sin grupp med en text om hösten. De diskuterade svåra ord om det behövdes och svarade tillsammans på frågor:

På raderna (svaret går att utläsa i texten)

Mellanraderna (svaret inte går att utläsa direkt i texten utan läsaren måste dra slutsatsen utifrån den information som  finns i texten)

Bortom Raderna (det handlar om läsarens erfarenheter och åsikter).

I slutet av lektionen skulle de i sin grupp hitta på hur berättelsen skulle sluta. Vi kommer lyssna på de spännande avsluten nästa vecka. De klarade uppgiften galant och jag såg bra samarbetsförmågor.

De näst kommande lektionstillfällena kommer vi att fortsätta med samarbete och varje grupp kommer att representera en årstid.

 

Datum att komma ihåg: 

13 februari Fettisdagen

14 februari Alla hjärtans dag

 

Läxa till nästa vecka, 31 januari:

Veckans ord kap. 12

 

Ha en trevlig vecka!

Med Vänliga Hälsningar

Erika Nilsson

Svenska skolan, Dubai